top of page

Hyr en minishettis

Våra två minishettisar Daisy och Dagny finns för uthyrning. Prova på att ha en egen ponny. Du kan hyra en ponny under en period eller en fast dag i veckan.
Daisy och Dagny
IMG_3043.JPG
IMG_7043.JPG
IMG_7041.JPG
Daisy och Dagny

Daisy är mamma till Dagny, Dagny är född på vår gård. De är korsningsponnys ca 86 cm i mankhöjd och klassas som "mini". Perfekta att rida och sköta för de minsta barnen, dock är maxvikt för ryttare 30 kg. De kan dock dra mer om man är intresserad av körning. Båda ponnysarna är enkla i all hantering, sociala och orädda med ett positivt lynne. Dock är de ponnys och kräver en hästvan stundom bestämd förälder som alltid är med.

 

Daisy
Brunt sto, 15 år. Daisy har lite typsikt ponnyhumör mot nya personer och kräver en bestämd/hästvan förälder. Att rida på är hon kanon, lunkar på i alla lägen med ro. Travar lugnt och fint på beställning. Totalt trafiksäker och inte rädd för något. Daisy är även en superfin körponny och drar en vuxen och två små barn i vår rockard. Köra är nog det bästa hon vet, då ökar hon gärna farten och barnen jublar!

Dagny

Skäck sto, 5 år. Dagny är en genomsnäll ponny utan olater. Hon är supersnäll att rida på, tuffar på aningens mer än sin mamma då hon fortfarande är en unghäst. Ibland kan hon hoppa till lite för ett snabbt fordon som skvätter vatten när det regnar men är annars en ovanligt cool och tålmodig ponny för sin ålder. Inkörning är påbörjad. Båda ponnysarna kan dra snowracers på ängarna på vintern, något alla barn älskar.

Uthyrning

Vi hyr ut en eller båda ponnysarna vid enskilda tillfällen eller regelundet varje vecka, för pyssel och en ridtur. Första gången är vi med och visar och ser så att det funkar och kommer överens om lämpligt upplägg. De går i egen hage med lösdrift (aldrig installade i box) vilket gör det enkelt att hämta i hagen. Mockning i hagen vill vi ha hjälp med, oftast till barnens förtjusning.

Klä er efter väder, hjälmar finns att låna. 

OBS, mata aldrig några hästar på gården med medhavda äpplen, morötter eller annat. Ni får endast ge hö, gräs och lite kraftfoder, enligt instruktion. Vi matar aldrig från handen för att inte uppmuntra dem till att nafsa.


Priset för att hyra en ponny är 50kr/barn/gång eller 200 kr/månad, då har du möjlighet att rida och sköta en dag/vecka. I övrigt enligt överenskommelse.

Kontakt 
Jenny Andhill 0706-821354

IMG_7357.JPG
IMG_3337.JPG
IMG_8492.JPG
IMG_3753.jpg
IMG_2029.JPG
IMG_4312.JPG
IMG_6344.JPG
IMG_4579.JPG
IMG_4448.JPG
bottom of page