Till salu

- Våra två minishettisar Daisy och Dagny är nu efter mycket vånda till salu, pga tidsbrist.
- Ett Boj hästläp samt enbets sele och rockard finns även till salu.
- Just nu finns även en plats i lösdriften för en islandshäst kontakta Majvor för det 
Till salu
Daisy och Dagny

Ponnysarna har vart i vår ägo i snart 6 år. Daisy är mamma till Dagny, Dagny är född på vår gård, som en fantastisk överraskning då vi inte visste att Daisy var dräktig vid köp. De är korsningsponnys ca 86 cm i mankhöjd och klassas som "mini". Perfekta att rida och sköta för de minsta barnen, rek. maxvikt för ryttare är 30 kg. De kan dock dra mer om man är intresserad av körning. Båda ponnysarna är enkla i all hantering, sociala och orädda och de älskar aktiviteter. Dock är de ponnys och kräver en hästvan stundom bestämd förälder som alltid är med.

 

Daisy
Brunt sto, 15 år. Import Danmark, köp av mellanhand i Sverige. Daisy har lite typsikt ponnyhumör (envis och lite nafsig) mot nya personer och kräver en bestämd/hästvan förälder. Att rida på är hon kanon för små barn med ledare, hon lunkar på i alla lägen. Travar lugnt och fint i gåtempo för vuxen. Totalt trafiksäker och inte rädd för något. Daisy är även en superfin körponny och drar en vuxen och två små barn i vår rockard. Köra är nog det bästa hon vet, då ökar hon gärna farten och man ser hur hon trivs att jobba. Hon funkar även som handhäst med ston.

Framtid: Daisy skulle kunna fortsätta som en bra barnponny om det finns en hästvan och bestämd vuxen som engagerar sig i henne. Alternativt som sällskapshäst då hon har mycket pondus mot andra större hästar. Ej avel.

Dagny

Skäck sto, 5 år. Dagny föddes som en överraskning hos oss på gården. Hon är en genomsnäll ponny utan olater. Hon är supersnäll att rida på, tuffar på i all terräng med friskt steg. Kan rycka till för oväntade saker enstaka gånger, då hon fortfarande är en unghäst men annars ovanligt tålmodig ponny för sin ålder. Inkörning är påbörjad. Båda ponnysarna kan dra snowracers på ängarna på vintern, något alla barn älskar.

Framtid: Dagny är en gullig barnponny men behöver lite mer utbildning, kan grunder, hon är mycket lättlärd och går att lära vad som helst. Ej avel pga lindrig patella i bakben men som har aldrig har stört henne, aldrig blivit upphakning, liten rörelsestörning endast som är konstaterad av vet HKF.

Båda ponnysarna är fullt friska och utan fång, har alltid gått i egen lösdrift hos oss. Regelbundet verkade, avmaskade, vaccinerade och tandvård varje år. Detta är ett krav för nästa ägare. Vi är supermåna om att de får ett bra liv fortsatt. Öppet köp kan diskuteras. De behöver inte köpas ihop men har aldrig varit i sär så en liten omställning för dem får man i så fall ta i beaktande.


Pris: 7000 kr /ponny
All utrustning finns att köpa till, även enbets sele och rockard.

Finns även en hästtransport till salu, Boj TLE 556. Se bilder nedan.

Utrustning till salu för minishettis (allt i mycket fint skick):
Westernsadel + jord 1000 kr (1500 kr)

Barnsadel + jord 400 kr (600kr)

Träns x 2 + bett 100kr/st

1 st litet fleecetäcke 50 kr

Longerjord + tömmar 150 kr (400 kr)

Sele med huvudlag och tömmar 800 kr (1800 kr)

Lätt och fin rockard med svängel 3000 kr 
Beroende på vad man är intresserad av kan vi ev. lösa ett paketpris.

Kontakt 
Ring Jenny Andhill 0706-821354

Hästtransport Boj Bravo

Finns även en hästtransport till salu, Boj Bravo 2003, TLE 556. Bra skick. Bromsar byttes vid senaste besiktning. Dörrar bak, vilket är säkert och tryggt för häst och ryttare vid lastning. Släpet kommer att besiktigas igen nu i mars.

35 000 kr. 

Kontakt 

Ring Jenny Andhill 0706-821354

© 2018 Stall Dämmet - Islandshästar i Landvetter.

Hemsidan är producerad av and marketing. 

  • Följ oss på Facebook!