top of page

Turridning och prova på-ridning

Välkommen på turridning! Vill du själv hitta tillbaka till sadeln, arrangera en aktivitet för dig och dina vänner/familj eller ge någon en ridpresent? Vi skapar ridupplevelsen för dig.
Turridning och Prova på-ridning

Turridning

Turridning på islandshästar och nordsvensk. Eftersom vi inte blandar obekanta sällskap så kan ridningen anpassas efter era önskemål och kunskapsnivå. Om man önskar så kan ni hjälpa till att göra i ordning hästen en halv timme innan och efter ridturen, eller stanna kvar och släpp ut i hästen i hagen. Det är en bra uppvärmning/nedvarvning och man får bekanta sig mer med sin hästkompis. För tyngre ryttare finns vår nordsvenska häst Flora.

Antal deltagare: 1-3 st (Ni kan vara 4 st om en person rider nordsvensken)

Kunskapsnivå: Kunna rida själv utan att någon leder hästen. Vid behov ges en kortare instruktion i paddock innan uteritt.

Åldersgräns: 10 år

Medtag: Kläder efter väder. Ridhjälm finns att låna. Om fika ingår så meddela allergier.

Pris: 650kr/vuxen 550kr/barn under 16 år

Exempel på turer:

  • Skogstur 1 timma. Kuperad terräng i skog, mest skritt. 

  • Skogstur 2 timmar inkl. fikapaus. Kuperad terräng i skog, mest skritt. 

  • Kommunal ridled + skogsstig 1,5 timmar. Kuperat, stigar och grusväg i Gallhålans naturreservat. Mycket töltvänliga grusvägar. 

  • Kommunal ridleder + skogsstig 2 timmar. Gallhålans naturreservat, töltvänliga grusvägar, ridvana krävs.

Ridpicknick för yngre barn (upp till 10 år):

  • Kommunal ridled 1-1,5 timma inkl. fika. För yngre barn när vuxen leder hästen, skritt. Pris: 350kr/barn

Prova på-ridning i paddock

Ridning i paddock på islandshästar och nordsvensk. Ridningen anpassas efter önskemål och kunskapsnivå. Om man önskar så kan ni hjälpa till att göra i ordning hästen en halv timme innan och efter ridturen, eller stanna kvar och släpp ut i hästen i hagen. Det är en bra uppvärmning/nedvarvning och man får bekanta sig mer med sin hästkompis. För tyngre ryttare finns vår nordsvenska häst Flora.

Antal deltagare: 1-3 st

Kunskapsnivå: Från nybörjare till ridkunnig

Medtag: Kläder efter väder. Ridhjälm finns att låna.

Pris 1 timma: 450 kr/vuxen, 350 kr/barn under 16 år.

  • Prova på att rida i paddocken. Detta upplägg kan passa dig som vill hitta tillbaka till sadeln eller inte är redo för uteritt än. Eller dig som är nyfiken på att provrida islandshäst i paddock. Men också dig som till ta med en vän/man/barnbarn etc. som du vill skall prova på ridning.

bottom of page